Оваа грешка при готвење на печурки сите ја прават - што никако не треба да се применува
Освен што се богати со белковини, печурките се добар извор на прехрамбени влакна кои пречат при апсорбирање на масти и помагаат при процесот на слабеење. Содржат витамини, минерали и други работи кои го зајакнуваат имунитетот.
Печурките се вкусни, но сепак треба да знаете како да ги подготвите за да не си наштетите. Никогаш не подгревајте печурки, кога ќе ги зготвите изедете ги веднаш. Ако ги подгревате само ќе доведете до пречки при варењето на храната и собирање на штетни остатоци.
Печурките поради своите протеини лесно се менуваат и стануваат штетни, па препорачливо е само благо да се загреат на 70 степени.
Кога ќе ги зготвите, пржете ги или печете онака како што треба. Не предолго, не прекратно, Никако не ги подготвувајте во миркобранова.
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа