Доколку лубеница ви е водеста и безвкусна, додадете ја оваа ситница и ќе биде слатка како мед

 

Лубеницата има и изобилство диетални влакна и е одличен извор на калиум, кој го регулира крвниот притисок и работата на срцето.

Се повеќе луѓе пишуваат за посолувањето на лубеница, па иако скептични многумина пробаа.

Тука помага солта благодарение на контрастот кој го први во однос на слаткиот вкус на лубеницата, а притоа ќе отстрани и добар дел од водата, па останува само сласниот дел од лубеницата.

Не само тоа, солта ве тера да произведете повеќе плунка, па лубеницата поради тоа ви делува уште повкусна. Тоа на што треба да обрнете внимание е да не претерате – мал прстофат сол на цело парче лубеница. Ако претерате се ќе упропастите затоа што нема да почувствувате сладок вкус, туку само солта.

Проверете ќе се уверите дека идејата воопшто не е лоша.

 

 

 

Добивајте вести на Viber

18.07.2019 - 22:31

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега