Варената пченка е здрава за целото тело - една грешка правите сите кога ја готвиме
Малкумина се оние на кои омилена закуска не им е варената пченка.
Освен што е вкусна, пченката е и многу здрава, но кога ја вариме сите правиме една грешка - ја отстрануваме пченкарната свила, оние „влакненца“ кои е скоро невозможно сите да се извадат.
Ова се причините зошто треба да се изеде пченкарната свила:
-спречува настанување на камења во бубрези
-делува како природен диуретик и поттикнува исфрлање на течностите од организмот
-го намалува нивото на шеќерот
-изобилува со калиум, кој спречува згрутчување на крвта
Ако не можете да ја јадете пченкарната свила заедно со пченката, конзумирајте ја на следниот начин - одвојте ја од пченката и сварете ја во малку вода. Исцедете, па кога ќе се излади конзумирајте како чај.
Предупредување: Чај од пченкарна свила не е препорачлив за трудници, затоа што може да дојде до прерани контракции.
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа