Македонска класика: Тавче гравче
Потребни состојки:
500гр грав
250гр масло
3 главици кромид
2 суви пиперки
1 главица лук
сол
црвен пипер
магданос
црн пипер
Гравот се вари, но да се внимава да не е преварен. Во земјена тава се става маслото и кромидот да се пржи. Откако се изпржи кромидот, се става црвен пипер и во тавата се претура сварениот грав.
Се меша добро и се додава водата во која се варел гравот, се посолува, се редат сувите пиперки, се става надолжно исечен лук, магданос и црн пипер и се става во рерна да се пече.
09.06.2014 - 10:53
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа