Летни срциња

 

Во сад се растопува чоколадото со лажица масло (дава сјај и добра структура иако може да се подготви и без тоа). Кога е скоро растопено се додава и румот, се промешува и се вади од огнот.
Во калапите во кои подготвуваме ставаме по една лажица од растопената чоколада (ова е мерка за 6 големи срциња). Остатокот од чоколадот рамномерно го распоредуваме.
Го подготвуваме пудингот. Штом е готов се реди рамномерно во калапите. Вака приготвени ги ставаме во фрижидер на ладење. Додека ручате десертот е спремен, ладен и лесен. Се вадат да се гледа одгоре страната со чоколадо.

 

Се украсува по ваш избор.

Извор: Мои Рецепти

15.06.2014 - 13:35
Фото: 
Мои рецепти
 
 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега