Велигденска гозба: Како да направите сочно печено јагнешко месо?
Јагнешкото месо е задолжително на празничната велигденска трпеза.
Јагнешкото содржи околу 237 калории во 100 грама, па внимателно со големината на оброците. Ова месо исто така содржи протеини, калциум, железо, фосфор, калиум и витамин А и Б1.
Ова месо бара подолга подготовка, па затоа треба да одвоите време за да го направите јадењето како што треба.
Денеска Ви предлагаме два рецепта со јагешко месо за велигденска гозба, па подгответе се со време.
Печено јагнешко со зачинет ориз
Сочно јагнешко со лук и зачини
16.04.2023 - 10:29
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа