ВИДЕО: Македонката која го победи ракот - ова е нејзиниот рецепт

Варова вода

Се користи вар во каменеста форма, 500 грама негасена вар.

Се става во 5 литри ладна вода во сад или тенџере (да не биде росфај).

Се остава да отстои од 12 до 24 часа, потоа се процедува, а исцедената вода се пие. Остатокот од варта се фрла.

Се пијат 200 мл (една чаша) два пати дневно:

-рано наутро на празен стомак, потоа три часа не се јаде ништо.

-втората чаша се пие после 12 часа, исто на гладен стомак.

Важно: после пиењето на варовата вода не се јаде и не се пие ништо следните три часа! Доколку се има потешкотии со вкусот, на тие 200 мл се додаваат 50 мл јогурт.

Третманот трае 3 до 6 месеци. Може да го пијат луѓе кои имаат рак, леукемија и други потешки заболувања, но и здрави луѓе.

 
 
09.09.2016 - 21:29

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега