Повеќето луѓе целосно погрешно прават јајце на око - додадете само една работа за вистинско совршенство

 

Јајце на око е основата за одготвување на јадења. Меѓутоа најлесно ќе се погрешите и кај наједноставните работи. Дали подготвувањето јајце на око ви претставува проблем?

Жолчката не смее да биде препржена, а белката пак треба да биде добро испржена, што е доста тешко да се изведе.

Меѓутоа, постои трик како тоа да го решите и гарантирано секој пат да добиете совршено јајце на око.

Јајцето во тавчето оставете го да се пржи две минути, додека долнта страна не биде целосно готова. Потоа во тавчето додадете лажица вода и веднаш ставете поклопувач. Така пареата ќе им помогне на белката и жолчката да испаднат совшрено печени, по секој стандард.

 

 

 

 

11.06.2018 - 21:02

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега