Одлична идеја: Крцкав леб полнет со кашкавал и лук
Покрај состојките предложени во овој рецепт, можете сами да изберете и да додадете намирници што ги сакате
Совршена комбинација на наједноставните состојки ќе ви овозможи вкусна вечера без многу напор. Топен кашкавал и лук со малку мирис на пиперка го претвораат обичниот леб во совршена закуска. Покрај состојките предложени во овој рецепт, можете да изберете и да додадете намирници што ги сакате. Можеби малку пршута?
Состојки:
Помала векна леб, погача или друг леб по ваш избор
200 гр рендана гауда
150 гр фета сирење
60 гр путер
2 чешниња лук
Пиперка
Лажица сецкан магдонос
Подготовка:
Измешајте го путерот со столчениот лук и магдоносот, завиткајте го во фолија и ставете го во фрижидер. Исечете го лебот по должина неколку пати, длабоко околу пет сантиметри, а потоа по ширината. Не засекувајте до крај за да остане како едно парче.
Измешајте го ренданиот кашкавал и издробената фета со ситно исечканата пиперка. Пополнете ги процепите со листови од разладениот ароматичен путер и подготвениот фил.
Ставете го на плех за печење, покријте го со фолија и печете во рерна загреана на 180 степени околу 15 минути. Одмотајте ја фолијата и печете уште 10 минути.
На здравје!
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа