Конечно откриен трикот на старите домаќинки: За питата да биде како од ресторан
Солени или благи, питите со векови се омилена храна на многумина.
Но, тајната на своршената домашна пита не е во корите, туку во совршениот прелив.
За него потребно ви е:
- 7 лажици брашно
- 1 сув квасец
- 2 шолји млеко
- 1 шолја масло
- сол или ѓеќер (во зависност од тоа каква пита правите)
Кога правите пита од готови кори, солена или блага, секоја кора премачкајте ја со овој прелив, а потоа филувајте ја вообичаен начин.
Остатокот од преливот сипете го врз питата и оставете да отсои час и половина, а потоа печете.
06.08.2018 - 22:09
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа