Конечно откриен трикот на старите домаќинки: За питата да биде како од ресторан

 

Солени или благи, питите со векови се омилена храна на многумина.

Но, тајната на своршената домашна пита не е во корите, туку во совршениот прелив.

За него потребно ви е:

- 7 лажици брашно

- 1 сув квасец

- 2 шолји млеко

- 1 шолја масло

- сол или ѓеќер (во зависност од тоа каква пита правите)

Кога правите пита од готови кори, солена или блага, секоја кора премачкајте ја со овој прелив, а потоа филувајте ја вообичаен начин.

Остатокот од преливот сипете го врз питата и оставете да отсои час и половина, а потоа печете.

 

 

 

 

06.08.2018 - 22:09

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега