Зачинот кој го заменува шеќерот во кафето: Поздрав е, а вкусот нема да се промени
Нутриционистката Лиза Ричардс нагласува дека најдобро е да се држиме до обичното, црно кафе без додадено млеко или шеќер, бидејќи на тој начин трошиме непотребни калории. Тој исто така советува еднаш дневно да додавате малку цимет во кафето.
Таа лично докажа колку е моќно кафето во комбинација со цимет. Имено, секое утро таа додавала по една лажичка од овој зачин во својот омилен пијалок. За еден месец забележала значителна разлика во тежината.
Таа успеала да ослабе шест килограми и да се ослободи од салото кое со години го имаше на стомакот.
„Циметот ја поттикнува термогенезата во телото“, објаснува Ричардс, а со тоа доведува до топење на масните наслаги.
– Тоа е процес на загревање на телото и може да доведе до тоа да согориме повеќе калории. Освен тоа, циметот е природна опција за стимулирање на термогенезата и секако е подобар избор од разни суплементи кои можат да го направат истото – објаснува таа.
Таа исто така забележува дека ова не е магична напивка и дека резултатите нема да бидат видливи без корекција на вашата исхрана и воведување физичка активност.
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа